O programu

Dobrodošli na stranice programa Kvapak, softverskog dodatka CROLIST-ovom katalogu za pretraživanje prostornog razmještaj jedinica u knjižnici.

Program Kvapak je nastao u Gradskoj knjižnici Zadar. Početna ideja bila je dati vizualni prikaz položaja knjiga i časopisa u prostoru Čitaonice dnevnog tiska. Zatim je, zajedničkom inicijativom Gradske knjižnice Zadar i tvrtke Unibis razvijen veći sustav kako bi se obuhvatila sva građa u knjižnici.

Kako bi postigla što veća dostupnost i funkcionalnost programa, program je prebačen na web-platformu. Beta verzija izašla je 2005. g., te se do 2010. g. koristila više od 50.000 puta. Ovo je druga verzija programa Kvapak koji je u cijelosti razvijen kako za korisnike tako za administraciju sustava.

Program KVaPaK prikazuje lokaciju primjeraka građe na policama knjižnice.

Izrađen je u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar i UNIBIS d.o.o. Zagreb. Moguće ga je implementirati kroz knjižnični sustav Crolist firme UNIBIS d.o.o. Zagreb.

Program je intelektualno vlasništvo Josipa Kalebića i kao takvog zabranjeno ga je mijenjati i kopirati ili na bilo koji drugi način zlouporabiti bez znanja autora.

Traženi primjerak možda se ne nalazi na prikazanoj lokaciji zbog mogućnosti da privremeno nije na izložbenoj polici, da je ukraden ili sl.

Točnost prikaza lokacije ne može iznositi sto posto.

Autor/Koautor: Josip Kalebić / Gradska knjižnica Zadar